Treba nájsť aj pozitívne veci a stavať na nich, tvrdí Hamšík

12.10.2011 Celý región

Odporúčame:

Ján Kováčik hodnotil kvalifikáciu ME 2012 neúspechom BRATISLAVA 12. októbra (WEBNOVINY) - Hlavnou príčinou neúspechu slovenskej futbalovej reprezentácie je podľa jej kapitána Mareka Hamšíka nepremieňanie gólových príležitostí.

Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. nezvládli ani záverečné vystúpenie v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy, keď v utorok remizovali v Skopje s domácimi Macedónčanmi 1:1.

Skóre duelu otvoril útočník FK Senica Juraj Piroska, ale o vyrovnanie sa postaral Nikolče Noveski.

Celkovo dali Slováci v desiatich kvalifikačných zápasoch len sedem gólov.

\"Túto kvalifikáciu sme nezvládli skôr, nie až v Macedónsku. Mali sme v nej však aj dobré zápasy a na nich treba stavať, teda na tých pozitívnych veciach. Naším najväčším problémom bolo, že sme nemali strelca. V minulom kvalifikačnom cykle ním bol Stano Šesták, na vlaňajších majstrovstvách sveta zase Robo Vittek. V tejto eliminácii sa nikto strelecky nechytil. Život však ide ďalej,\" zhodnotil účinkovanie SR v bojoch o postup na kontinentálny šampionát 24-ročný Banskobystričan.

Hlavný tréner Slovenska Vladimír Weiss st. dal v Skopje príležitosť viacerým hráčom, ktorí ju tradične nedostávali. V obrane nastúpili v stopérskej dvojici Ľubomír Michalík s Kornelom Salátom a v ofenzíve sa v dobrom svetle ukázal autor jediného slovenského gólu Juraj Piroska.

Už pred utorňajším duelom pri rieke Vardar však bolo jasné, že \"weissvoci\" nepostúpia na ME 2012 a nemali ani šancu na účinkovanie v baráži, v ktorej sa napokon predstavia z B-skupiny Íri.

\"Tréner chcel vyskúšať nových hráčov, ktorí nedostávali toľko príležitostí, ale to je normálne. Viedli sme 1:0 a mali sme šance na poistenie náskoku, tam sa mohol ten zápas zlomiť, ale nepodarilo sa nám ich využiť. Potom sme inkasovali gól zo štandardnej situácie. V Skopje však už o nič nešlo. Bol to veľmi ťažký duel na náročnom teréne, všetkým sa hralo zle, zápas preto nemal vysokú úroveň. Mrzí ma, že sme sa s kvalifikáciou nerozlúčili víťazstvom, po ktoré sme do Macedónska prišli,\" uzavrel kapitán národného výberu SR.
 

Vyberte región